ארז פורת – "מגבלת השמיעה הגדילה את המוטיבציה לא לוותר"

פורסם על-ידי איריס סיניגליה בתאריך .

פורסם ב: ynet, ארז פורת, 16/03/2016

לקראת מרתון ירושלים, ארז פורת, כבד שמיעה, בן 53, נשוי ואב ל-3 ילדים מספר על התמודדות עם הקשיים והאושר הכרוך בהגשמת חלום

טבריה, ינואר 2016, יום שישי השכם בבוקר, גשם שוטף, קר. המוני רצים מתכוננים לשריקת תחילת המרתון וגם אני בין הרצים. ההתרגשות בשיאה, אני לפני המרתון הראשון בחיי.

יוצאים לדרך. הכבישים מוצפים, מבול, גשם יורד ללא הפסקה, כולי מלא מים. אני לא שומע כלום אבל אני נחוש. לא מוותר ורץ עם חיוך ענק, מניף ידיים בהתלהבות ומפרגן לרצים.

את מחצית המרתון הראשון אני מעביר כשאני מספר לעצמי את סיפור חיי. אני מתרגש… השגתי הרבה בחיי ואני מאושר. בדרך חזרה, אחרי עין גב, רוח חזקה מלווה אותי והגשם השוטף ממשיך ללא הפסקה. לא מרגיש את רגליי, אך אני מתעלם מהכאבים וממשיך.

בעשרת הק"מ האחרונים, מצטרפים החברים, מעודדים אותי, קו הסיום מתקרב והנה אני חוצה אותו.. חיבוקים, שמפניה… אושר עילאי.

יש! אני מרתוניסט! הגשמתי את החלום שלי! אני ארז פורת כבד השמיעה, הצלחתי להוכיח שאין דבר העומד בפני הרצון.

שנה לפני כן, התחלתי לרוץ בקבוצת ריצה 4Fitness Trimore. רצתי תחילה מרחקים קצרים, רצתי בסופי שבוע. מריצה לריצה שיפרתי את ביצועיי, הגדלתי מרחקים והתחלתי לרוץ חצאי מרתונים.

הייתי נחוש להשיג את המטרה – לעשות מרתון מלא תוך שנה. זו היתה שנה מאומצת אבל התוצאות הגיעו.

מי אני? אני ארז פורת, בן 53, נשוי באושר לנועה ויש לי 3 ילדים מקסימים.

 

"אני, ארז פורת כבד השמיעה, הצלחתי להוכיח שאין דבר העומד בפני הרצון".

אני כבד שמיעה מילדות, מגבלה זו לא עצרה בעדי להתקדם בחיים ולהשיג יעדים ומטרות שהצבתי בחיי. כילד כבד שמיעה קיבלתי את כל התמיכה והעזרה מהוריי. קיבלתי עזרה ברכישת שפה תקינה באמצעות קלינאית תקשורת. זו היתה עבודה אינטנסיבית אך משתלמת.

את שנות ילדותי העברתי במסגרות רגילות והייתי פעיל בתנועות נוער. כילד כבד שמיעה לא ידעו לקבל אותי ואת השונות שלי, חוויתי חוויות של עלבון ולעג לנוכח מכשירי השמיעה הבולטים שהיו לי כילד. אך למרות זאת, לא וויתרתי ונלחמתי להיות כמו כולם. לא היה לי קל אך הצלחתי.

מגבלת השמיעה הגדילה את המוטיבציה לא לוותר ויחד עם נחישות והתמדה השגתי את המטרות. כשחבריי התגייסו קיבלתי פטור משרות צבאי, לא ויתרתי ושירתתי בצה"ל בהתנדבות. תקופת השירות בצה"ל היתה תקופה נפלאה, שם נחשפתי לעולם המחשבים אשר קבע את עתידי. למדתי הנדסאי מחשבים ובהמשך עבדתי בתפקידים שונים בתחום המחשבים עד שהגעתי לתפקידי הנוכחי כתכנת מחשבים.

כהורים לקויי שמיעה לא היה קל לגדל ילדים שומעים

את אהבת חיי הכרתי בשידוך בזכות גב' שטיינר ז"ל (משטיינר בע"מ), נועה היא אישה מדהימה המתמודדת בהצלחה ובגאווה רבה עם מגבלה מורכבת של חרשות ולקות ראיה. לאחר שנה של חברות התחתנו והקמנו בית בישראל.

כהורים לקויי שמיעה לא היה קל לגדל ילדים שומעים. אך עמדנו באתגר בהצלחה, גידלנו ילדים מדהימים שהם הגאווה הגדולה שלי. אני מרגיש מבורך שזכיתי בילדים אלו.

לפני כ-8 שנים, עברתי ניתוח שתל קוכלארי, מאז חיי השתנו מהקצה לקצה. זכיתי באיכות חיים טובה ושמיעה טובה. חשוב לי לציין שלמרות שעברתי ניתוח שתל, אני עדיין חרש לכל דבר. בלי המכשירים אני נמצא בעולם הדממה.

ביום שישי הקרוב, אשתתף במרתון ירושלים במסגרת עמותת בקול, עמותה שפועלת ללא לאות למען קידום אוכלוסיית כבדי השמיעה בישראל.

אני רוצה להעביר לכם מסר לכל אחד ואחת מכם, אל תוותרו לעולם על החלומות שלכם. לכו ותגשימו את עצמכם. השמיים כבר לא הגבול!

תגובות

FacebooktwittermailFacebooktwittermail
פורסם ב- חדשות ועדכונים