הנחיות רפואיות
לקריאת/הורדת המדריך לחצו כאן
הניסיון הרב שהצטבר בנושא שתל השבלול (שתל קוכליארי), מצביע על אמינות גבוהה ועל סיבוכים מעטים. יחד עם זאת, יש צורך בהמשך מעקב רפואי במרכז ההשתלה אחת לשנה (אלא אם כן מתעורר צורך בבדיקה/התערבות רפואית נוספת) ,למעט בשנה הראשונה ובסמוך לניתוח בה המעקב הרפואי תכוף יותר.
חשוב לשים לב למספר דברים:
בדיקות וטיפולים רפואיים מותרים/אסורים למושתלי שתל שבלול
לקריאת/הורדת המדריך לחצו כאן
תופעת לוואי אפשרית היא אודם, רגישות, דלקת או זיהום בעור באזור המגנט. במקרים אלה יש לפנות לרופא המנתח במרכז השתל לבדיקה. יש לבדוק באופן שגרתי את האזור.
דלקת באוזן התיכונה
עם או בלי הפרשה מהאוזן היא מצב שכיח (בעיקר בילדים) שלא תמיד דורש טיפול. מכיוון שהשתל הוא גוף זר, נוהגים משנה זהירות וממליצים לתת כיסוי אנטיביוטי, לדוגמה באוגמנטין. בכל מקרה של ספק באבחנה, חום גבוה, חוסר תגובה לטיפול, חשד לסיבוך כמו מסטואידטיס, יש לפנות למרכז השתל או למיון.
מנינגיטיס
מחקרים הראו שקיים סיכון מוגבר למנינגיטיס בקרב מושתלים. אומנם מדובר בשכיחות מזערית בעיקר מאז השימוש הסדיר בחיסונים, אך במקרה של התפתחות חום גבוה מלווה בכאב ראש או במצב כללי ירוד, יש לפנות מיד למיון.
חיסונים
יש צורך בחידוש חיסון ה-pneumovax (נוסף על הראשון) אחת לכל חמש שנים לאחר החיסון הראשון. ילדים שנותחו לפני גיל שנתיים וחוסנו ב- Prevnar, צריכים לקבל את את חיסון ה- pneumovax כאשר הם מגיעים לגיל שנתיים. מעל גיל 5 ש', אין צורך בחיסון Prevnar.
בדיקת MRI
שתל יכול להינזק בזמן בדיקת MRI. חלק מהמכשירים מותאמים לכך ובאחרים יש לבצע צעדים מתאימים כהכנה לבדיקה. בכל מקרה יש להיוועץ בנו ובחברת השתלים בעת הצורך בבצוע הבדיקה.
במקרה שהמושתל יזדקק לניתוח כלשהו בעתיד
יש להיות מודעים למידע הבא: אחת השיטות השגרתיות בחדר ניתוח לעצירת דמם היא בעזרת מכשיר צריבה חשמלי (דיאתרמיה). השתל עלול להינזק במקרה של שימוש במכשיר זה ויש לעדכן את הרופא המנתח כי מותר להשתמש רק במכשיר לעצירת דמם מסוג Bipolar.
צילום שיניים פנורמי
אין כל בעיה או מניעה לעבור את ההליך, רק הקפידו להסיר את המעבד בזמן הצילום ולהרחיקו ככל האפשר מהקרינה. מומלץ להשאירו מחוץ לחדר בו מתבצע ההליך.