כלים לתרגול שמיעה עצמאי

לא רק למושתלים חדשים, גם למושתלים ותיקים, מומלץ לתרגל שמיעה עם השתל, על מנת להפיק ממנו את מירב התועלת ולשפר את איכות השמיעה. במקביל לאפשרות לתרגל עם קלינאית תקשורת מומחית לשיקום מושתלים, לנוחיותכם, מבחר רעיונות כדי שתוכלו לתרגל גם באופן עצמאי, בזמנכם הפנוי ובביתכם:

  1. אתרים ייעודיים של AB – ראו פירוט בהמשך הדף.
  2. אתר Hearo לאימוני שמיעה בעברית של צחי טובול
  3. גוגל סטור – אפליקציות משחק לזיהוי צלילים (כלי נגינה, בעלי חיים, חפצים), ולימוד עברית (קריאה ומדוברת)
  4. פודקאסטים
  5. ספרים מוקלטים
  6. יוטיוב – שירים וסיפורים עם קריינות איכותית (כגון: 100 שירים ראשונים, 100 סיפורים ראשונים, ערוץ בייבי)
  7. שירונט
  8. תוכנות הקראה בעברית לדיסלקטים ומתקשים בראייה (כגון: עלמה רידר, המקריא בקול של גוגל)

 

כלים למבוגרים

אתר The Listening Room

באנגלית. חינמי. יש להירשם לאתר. באתר מבחר פעילויות לאימון ותרגול שמיעה עצמאי, המותאמות ל-3 קהלי יעד: פעוטות, ילדים ונוער, מבוגרים. השימוש בחדר ההאזנה הופך את תהליך שיקום השמיעה ליעיל ומהנה יותר. מתאים לדוברי אנגלית, אך יכול ברמת הבסיס לסייע גם ברכישת השפה האנגלית כשפה זרה ולחזק את ידיעתה.

 

אתר Musical Atmospheres

באנגלית. חינמי. יש להירשם לאתר.

 

 

אתר Hearo

בעברית. בתשלום (יש לרכוש מנוי).
האתר מכיל מאגר תרגילים רחב לאימוני שמיעה. מטרתו: שיפור יכולת התפיסה השמיעתית והבנת הדיבור של אנשים עם ירידה בשמיעה הן בתנאי שקט והן בתנאים מאתגרים שמיעתית.
בין מגוון המשימות באתר ניתן למצוא: גילוי צלילי סביבה, הבחנה במשך, תדירות ועוצמת צליל, הבחנה במין הדובר, הבחנה בין משפטי חיווי ושאלה, זיהוי כלי נגינה וסגנונות מוזיקה, זיהוי מספר מילים במשפט, הבנת מילים מתחרזות והפכים, הבנת קטע מידעי, הבנת דו-שיח.
האתר משמש ככלי עזר לקלינאי תקשורת העובדים עם מושתלים במסגרת עבודתם בקליניקה , ובנוסף לתרגול אישי של המטופלים בבית, תוך ליווי והדרכה של קלינאי התקשורת.
יזם ומנהל האתר: צחי טובול, קלינאי תקשורת.
יועצות אקדמיות ומקצועיות: ד"ר לימור עדי בן-סעיד ועדי טויק-קליין

 

כלים לילדים

אתר BabyBeats

בייביביטס – מתחילים ללמוד לשמוע כבר לאחר הלידה!

עבור ילדים, התפתחות השפה והתקשורת מתחילה בחודשים הראשונים של החיים.

Babybeats היא תכנית התערבות מוקדמת של חברת AB המספקת להורים לתינוקות ופעוטות עם אבדן שמיעה (מגיל 3 חודשים ועד 24 חודשים), כלים לתמוך בפיתוח מיומנויות ההקשבה והתקשורת שלהם כבר לאחר הלידה, בין אם הם כבר משתמשים במכשירי שמיעה/שתלי שבלול או עדיין מועמדים להשתלה שבלולית.

פיתוח מיומנויות ההקשבה והתקשורת נעשה באמצעות פעילויות מוזיקליות מניעות ומהנות המותאמות לתינוקות ופעוטות עם אבדן שמיעה, הבונות את הבסיס לפיתוח מיומנויות ההקשבה והתקשורת בהמשך חייהם.

גילוי אבדן שמיעה אצל הילד מעורר אצל ההורים רגשות לא פשוטים, זו תקופה רגשית ומאתגרת והורים רבים שואלים את עצמם, "איך אני יכול לתמוך בילד שלי עכשיו?"

ידוע שהחוויות המוקדמות שתספקו לתינוק שלכם יעצבו את האופן שבו ילמד ויתפתח. חמש השנים הראשונות לחייו של תינוק הן קריטיות להתפתחות המוח. בחודשים הראשונים לחייו של תינוק, נוצרים במוחו המסלולים העצביים העיקריים. זהו זמן מכריע כדי לעורר את ההתפתחות המוקדמת של תינוקכם כי המוח שלו יוכפל בגודלו עד גיל שנה.

מוזיקה היא הפעילות היחידה הממריצה אזורים מרובים במוח בו-זמנית. תחומים אלה חשובים להתפתחות השפה. מערכת היחסים עם התינוק שלכם משפיעה גם על כל תחומי ההתפתחות שלו. לכן אין זה מפתיע שמחקר מקיף תיעד את היתרונות של שימוש במוזיקה כדרך טבעית לטפח הן את הקשר בין הורים לילדים והן את התקשורת המוקדמת. תרגול יומיומי עם Babybeats יעורר את חושי התינוק שלכם.

התכנית כוללת:
1. מדריך להורים – עברית, ערבית, אנגלית
2. קבצי שמע לתרגול (שירי נגינה עליזים ומלאי מוטיבציה) –
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
3. כרטיסי תמונות של כלי רכב ובעלי חיים

באמצעות הפעילויות המוזיקליות הרב-חושיות, תוכלו לתרום לחיבור, לרגש, לתקשורת המוקדמת וההתפתחות הנוירולוגית של התינוק שלכם. זה יניח בסיס לתקשורת שימשיך להיבנות במהלך שנות הפעוטות.
למעבר לתכנית לחצו כאן >>

צפו בהורים מתרגלים עם תינוקם בייביטס:

לקבלת כתוביות בעברית לסרטון – לחצו על גלגל ההגדרות בחלק התחתון של הסרטון ובחרו באפשרויות: "כתוביות" – "תרגום אוטומטי" – "שפה עברית", ואז הכתוביות המקור באנגלית יתורגמו אוטומטית לעברית.

התנסיתם ומוכנים לשתף? נשמח לשמוע על החוויה שלכם!
מוזמנים לכתוב/לצלם ולשלוח לנו למייל: il01.shtalim@sonova.com

 

תגובות

FacebooktwittermailFacebooktwittermail